25 september 2023 Orisson - Roncesvalles 18 km

25 september 2023 - Espinal, Spanje

Gisterenavond toch nog de blokhut uit voor een wc bezoek, echt pikkedonker behalve de zaklamp van mijn mobiel, levensgevaarlijk… gelukkig niks gebroken

Toch naar de wc in het donker, valt mee dat ik geen been gebroken heb…
Heerlijk rustig in Orisson! Heb wel slecht geslapen, en je hoorde echt alleen koeienbellen😊en het gesnurk van William😴Ik was blij dat de wekker afliep en we weer op konden staan, om 7 uur zaten we aan het ontbijt een stokbroodje met jam en gelukkig koffie!

Echt een prachtige dag🌞
En het was prachtig! Mooie zonsopkomst en heerlijk rustig! Om 8.15uur gingen we weer op pad🌞

Prachtige zonsopkomst in Orisson, Sint Jacob houdt de wacht😇 Vertrek uit Orisson
Het was meteen weer flink klimmen, maar zonder probleem, super goed gelopen! En echt ontzettend genoten vandaag! Prachtig weer en een prachtige wandeling!Hele gezellige dag🌞
Onderweg verschillende bekende uit de herberg gezien, het is een stuk drukker maar als het dit is goed te doen! De Amerikaanse tafeldame van gisteren heeft deze foto gemaakt en we hebben ook nog een eindje opgelopen met de enige andere Nederlandse uit de herberg😊

Zo gezellig dat geluid van de koeienbellen Zo leuk al die schapen😊en William ook natuurlijk😍
Verder heel veel paarden, koeien en schapen op en langs de weg, altijd leuk!

Eindelijk in Spanje!
En super leuk! We zijn in Spanje! William wat ingetogener dan ik, maar na Nederland België Frankrijk nu in Spanje ons einddoel komt dichterbij toch een mijlpaal🥰blij blij blij!

Heel blij! We zijn in Spanje🌞Krokussen in de Pyreneeën

Overal langs de weg krokussen, zo mooi! Het was een super mooie wandeling, wel veel klimmen, op een gegeven moment waren we op het hoogste punt, Col de Lepoeder 1430 meter.

Het hoogste punt Col de Lepoeder 1430meter Wat een klim 1430 meter😊
Daarna vrij stijl afdalen over een keienpad door het bos, dat was achteraf het zwaarste deel van de tocht van vandaag, rond 14.30 uur liepen we Ronchevalles binnen.

We liepen Roncesvalles binnen😇
We konden vrijwel meteen inchecken in Pousade Ronchevalles waar we een kamer besproken hadden, prachtige kamer met badkamer lijkt na gisteren heel luxe😊Daarna op terras biertje/ wijntje gedronken en frites met mayonaise gegeten wat kan dat toch lekker zijn! Nu even geslapen en gedoucht, we gaan zo Roncesvalles bekijken en daarna lekker eten hier in het hotel, menu del dia😊dat zal wel smaken!

1. Anja:
    25 september 2023
    Wat een supermooie foto’s. Heel gaaf hoor wat jullie doen Lia en William. Leuk om te volgen. Geniet van alle bijzondere momenten.
  2. Lia en William:
    Dank je! Doen we!
  3. Marie-José:
    Viva Espana!
  4. Lia en William:
    Geweldig!
  5. Jenny en frans:
    25 september 2023
    Wat een prachtige foto’s ik wens jullie heel veel succes en geniet er van
    Tante Jenny
  6. Lia en William:
    26 september 2023
    Dank je!
  7. Adrienne Goris:
    25 september 2023
    Lieve Lia en William, wat geniet ik weer mee met jullie middels je verhalen en de mooie foto’s. Ik wens jullie weer fijne tochten toe met mooie ontmoetingen. En gefeliciteerd dat jullie Spanje hebben bereikt. De foto’s: prachtig. Veel liefs, Adriënne
  8. Lia en William:
    26 september 2023
    Dank je! Het is echt genieten!