2 oktober 2024 Cee - Cabo Finisterre 19,9 km

2 oktober 2024 - Fisterra, Spanje

We kwamen wat laat op gang vanmorgen, maar na een heerlijk ontbijtbuffet hadden we ondanks de regen weer zin om te vertrekken😊

Vitaminen    En lekkere zoetigheden
Om 9.15 uur gingen we weer op pad, echt wel heel jammer van het weer, met mooi weer zou het een prachtige tocht geweest zijn, nu was alles grauwig… Behalve wij😊Wij waren een paar blije pelgrims, alle pelgrims die we onderweg zagen trouwens ook!

Vanaf die bergen komen wij..

Gewoon doorgaan naar het einde van de wereld🍀het was toch nog wel wat klimmen en dalen, maar lang niet zoals het de afgelopen dagen was, dus zonder pauze en voordat we het wisten waren we bij Playa de Langosteira.

Rivier…     William stijgt bijna op😂

Normaal gesproken ben ik nogal van een duik nemen, ik lig altijd eerder in de zee dan William, maar laat deze kans toch aan mij voorbij gaan….William ging nog even voelen hoe koud de zee was, maar besloot ook dit pelgrimsritueel maar over te slaan…

Mooi strand!
Wel jammer er waren vroeger drie rituelen: Een duik in zee nemen, je schoenen en kleding verbranden en daarna naar de zonsondergang kijken, als je dit allemaal hebt volbracht zul je de andere dag als nieuw mens ontwaken😳Maar dat willen wij helemaal niet🧐Vandaar dat wij geen duik hebben genomen, die kleding en schoenen verbranden mag niet meer (vroeger kwamen er misschien 5 pelgrims per jaar aan, nu misschien 100 per dag, als die allemaal hun spullen opstoken zie je de vuurtoren niet meer staan🤣) En de zonsondergang zullen we ook niet zien, hoewel de zon er nu wel een beetje doorkomt😊

Salon de la Flores 🌸    Heerlijk!!

Bij binnenkomst in Finisterre waren we wel toe aan een pauze, bij Salon de las Flores, lekkere taart gegeten en een tijd gezeten. Ondertussen regende het gelukkig niet meer, op naar het einde van de wereld… dat was nog 4 km lopen lichtjes bergop😊

We zijn er😊Zo blij!
Maar een mooi blij en voor mij een beetje emotioneel moment om op Cabo Finisterre aan te komen!! We hebben deze tocht vanaf Burgos 625 km gelopen en nu zijn we er! Zo bijzonder! We hebben het af en toe zwaar gehad, maar het was toch vooral genieten!!

Samen heel blij💕     De vuurtoren

Door de mist en miezer hebben we de zee trouwens niet gezien, één grijze vlakte….jammer… misschien gaan we nog eens terug, maar niet te voet… We hebben er wel voor gekozen de 4 km terug naar Finisterre te voet te lopen, berg af een beetje uitbollen ieder ons eigen tempo… afgesproken bij de Iglesia de Santa Maria das Areas, daar wilde ik nog naar binnen, maar die was helaas gesloten. Dus meteen door naar ons hotel, nu weer lekker opgefrist en uitgerust, vanavond een leuk restaurantje zoeken en morgenochtend om 9.30 uur gaan we met de bus terug naar Santiago, leuk nog een paar dagen de stad proeven en hopelijk kunnen we naar de pelgrimsmis, wordt vervolgd😊

Prachtige kust!

1. Marie-José:
    2 oktober 2024
    Heel goed dat jullie jezelf trakteren op een stuk taart, een lekker etentje vanavond. Helemaal verdiend🥇🇪🇸✅️
    Die sokken hebben hun dienst wel bewezen.
    Geniet nog een paar dagen in het Spaanse land en een kaarsje🕯 opsteken bij de pelgrimsmis mag je wel namens mij. Stuur me maar een tikkie 💰
  2. Lia en William:
    2 oktober 2024
    Ik ga zeker een kaarsje aansteken, maar dat tikkie niet hoor🥰
  3. Adrienne Goris:
    2 oktober 2024
    Eh…. Ik denk dat ik de uitnodiging moet afslaan om mee te lopen 😂, dan moeten we 3 maanden uittrekken ipv 3 dagen🤪😂. Veel plezier en morgen een leuke busreis gewenst, is weer eens wat anders😁
  4. Lia en William:
    2 oktober 2024
    Dank je gaat zeker lukken!
  5. Carla:
    Proficiat Lia en William! 🥂
    Wat een geweldige pelgrimstocht hebben jullie er samen opzitten. Nu lekker genieten en uitrusten in Spanje/Santiago.
    Wat heerlijk om jullie reisverhalen te lezen, dat ga ik zeker missen. Veel plezier nog, tot ziens! 🍀🖐🖐
  6. Lia en William:
    2 oktober 2024
    Dank je! Ik schrijf nog een paar dagen door hoor🤓
  7. Hans en marleen:
    2 oktober 2024
    Jullie kunnen echt trots zijn. Met alle hoogte en dieptepunten hebben jullie dit toch maar gefixt. Wij vonden het leuk om jullie avontuur op afstand mee te mogen maken. Geniet nog van de dagen in Santiago.
  8. Lia en William:
    2 oktober 2024
    Dank jullie! Een heel avontuur, maar het is gelukt!
  9. Lilliane:
    2 oktober 2024
    Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Een diepe, diepe buiging van mij voor jullie!
    (En ik ga ook jullie verslagjes missen……)
  10. Lia en William:
    3 oktober 2024
    Dank je! Ik schrijf nog een paar dagen door😊
  11. Ludo:
    2 oktober 2024
    Jullie hebben een geweldige prestatie geleverd.
    Voor ons, de volgers-vanuit-de-luie-stoel, wel ont-zet-tend jammer dat het er (al) opzit.
    Iedere dag een leuk verhaal en sprekende foto’s: we gaan het missen. Maar ook wel fijn dat we jullie weer (echt) gaan zien😇. Geniet nog van de laatste dagen daar! Tot snel!
  12. Lia en William:
    3 oktober 2024
    Gaan we zeker doen! Ik schrijf nog een paar dagen door😊
  13. Marianne Louws:
    2 oktober 2024
    Gefeliciteerd met deze monstertocht. Hoogte en dieptepunten, maar jullie hebben het gehaald. Onze wekelijkse wandeling valt erbij in het niet. We hebben je gemist Lia. Heel fijn om jullie binnenkort weer te zien. Tot snel
  14. Lia en William:
    Dank je! En wat lief!! Of waren jullie verdwaald😂
  15. Annemieke Wagenaars.:
    3 oktober 2024
    Gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Jullie hebben het gehaald ondanks het slechte weer en dat het soms toch wel heel zwaar was.
    Jullie kunnen trots zijn op jezelf!
    De reisverhalen waren weer leuk om te lezen. Zeker wat je dan allemaal meemaakt als pelgrim.
    Ik doe het Jullie niet na.
    Geniet nog van de komende dagen! Jullie kunnen er weer met een tevreden gevoel op terug kijken!
  16. Lia en William:
    3 oktober 2024
    Dank je! Ja wij zijn toch wel trots!!
  17. Louisan Buijs:
    3 oktober 2024
    Gefeliciteerd Lia en William. Wat is/was het leuk om te lezen en te zien wat jullie allemaal hebben beleefd. Alle avonturen mee mogen maken door jou leuke verhalen. Misschien een keer bundelen in een reisverhaal-boek Zeker mogen jullie trots zijn. Nogmaals proficiat. En nu ff niks.
  18. Lia en William:
    3 oktober 2024
    Dank je Louisan! Het was/is een avontuur!!