14 september 2024 Astorga - El Ganso 15 km
14 september 2024 - Santa Catalina de Somoza, Spanje
Wat waren we moe gisteren … gelukkig hadden we een mooi luxe hotel en kon ik een uur in bad gaan liggen… dat hebben we niet iedere dag… thuis wel gelukkig😊

Wij vinden het altijd super leuk om weg en onderweg te zijn, maar toch zeggen we geregeld oost west thuis best! Maar gisteren dus een heerlijk hotel! Eigenlijk was ik te moe om nog op stap te gaan, maar William is helemaal beter en wilde lekker gaan eten, ik vind dan chips en nootje ook wel prima… Maar toch op restaurant gegaan.
Met een lekker wijntje erbij was de moeheid zo over, lekker gegeten en heel gezellig! Het rondje door de stad hebben we maar niet meer gedaan…. Op tijd naar bed en vandaag gezond weer op! We hadden een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet dus lekker rustig aan gedaan. We gingen pas om 9.45 uur de deur uit. We liepen langs het Palacio de Gaudí en de kathedraal de stad uit.
Prachtig! Het pelgrimsmuseum hebben we gelaten voor wat het was, als pelgrim geen tijd voor🤣En in de kathedraal begon een mis waar we als “tourist” niet bij mochten zijn, zelfs niet als pelgrim.

Wel een beetje jammer, echt een prachtige kathedraal met verschillende bouwstijlen. Even later passeerde we nog een wat nieuwere kerk met mooie mozaïeken, hier een stempel gehaald en even rondgekeken.
Het was vandaag veel recht toe recht aan op licht stijgende paden, van 815 meter naar 1018 meter, morgen klimmen we naar 1439 meter dat zal zwaar worden… maar ook morgen een korte route, we moeten doseren….om deze tocht tot een goed einde te brengen, gaat lukken😊

In Santa Catalina de Somoza een tijd op een terrasje gezeten, daar zagen we de drie Amerikaanse dames van een week geleden weer, iedereen loopt toch een beetje hetzelfde tempo dus we “kennen” al wat mensen, leuke sfeer! Gewoon gezellig druk! En het was ook weer heerlijk wandelweer🌞

We logeren in een Albergue in El Ganso, die naam doet ons denken aan El Paso, een cowboydorp in Wuustwezel dus daar lachen we al heel de dag om…..Maar nou blijken we hier echt in het wilde westen te zitten😳

Hoe dat zit geen idee, El Ganso betekent de gans en El Paso de stap. Maar vanavond gaan wij eten in dit cowboy restaurant🤠Bij binnenkomst hier in El Ganso twee Nederlanders op de fiets gesproken, leuk! Ook zij hadden nog maar één Nederlander gezien, waar zijn onze landgenoten?

Ondertussen zijn we weer opgefrist en de was hangt in de zon te drogen. Grappig we waren net geïnstalleerd hier, we zitten op de begane grond in kamer Europa, beetje onduidelijke situatie onze kamer grenst aan een terras waar de pelgrims aankomen, ik hou nogal van de deuren open zetten stapt er een hippieachtige Spaanse pelgrim binnen in onze kamer, die denkt dat wij de uitbaters zijn🤣🤣🤣dus ik zeg this is our room, maar dat begreep ze niet… ze bleef heel zelfverzekerd in onze kamer staan….ging zelfs een deur verder naar onze badkamer, dacht dat daar ons kantoor was🤓ze dacht dat wij haar in gingen checken😂no no no esta es nuestra habitación. Allemaal weer opgelost!

Je kunt zelfs een pelgrim te woord staan in het Spaans.😀😀
Wel echt een hele belevenis hoor!!